Kategorier
bakverk dessert recept

Chokladmousse utan ägg

En riktigt god chokladmousse kan passa perfekt som dessert efter middagsbjudningen, men även om man vill förgylla vardagen lite extra. Men det kan vara svårt att hitta ett gott och enkelt recept utan ägg. Men här har vi tagit fram en enkel och god chokladmousse som går att servera bara som den är eller toppas med något riktigt gott. Toppa med det du tycker är gott men vi ger några förslag här nedan.

Ingredienser ( 4 portioner )

3 dl vispgrädde

100 g mjölkchoklad

1 msk kakao

Topping

Färska bär, t.ex hallon och jordgubbar

Vispad grädde

Gör så här:

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål som tål värme. Tillsätt kakao.
  2. Koka upp hälften av grädden ( 1,5 dl ) och häll grädden över chokladen i den värmetåliga skålen.
  3. Låt stå i en minut.
  4. Rör om i skålen tills den blir en slät kräm utan klumpar.
    • Tips! Om det blir klumpar i krämen kan du sila av den så att klumparna försvinner.
  5. Låt chokladkrämen svalna helt och hållet i kylskåp. (Cirka 20-30 minuter)
  6. Vispa upp resten av vispgrädden med elvisp.
  7. Vänd försiktigt ner den svalnade chokladkrämen i vispgrädden och blanda försiktigt till en jämn mousse.
    • Om moussen blir för lös kan du vispa upp den lite med elvisp, men vispa inte för mycket då kan moussen skära sig lätt!
  8. Fördela moussen i fyra skålar/glas/det du ska servera i.
  9. Ställ in i kylen och låt den få en lite fastare konsistens innan du tar ut den.
  10. Servera och toppa med grädde och bär!

Ge gärna ett betyg! :)
recipe image
Recept
Chokladmousse utan ägg
Författare
Skapat
Förberedelser:
Tillagningstid
Total tid
Betyg
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

2 svar på ”Chokladmousse utan ägg”

Sååå bra att ni har lagt ut en chokladmousse recept det är min favorit dessert!! Nu kan jag äntligen baka det själv! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.